Следвайте ни

Откриха нова детска площадка в градинката на Ковачево(СНИМКИ+ВИДЕО)

Новините от Пазарджик и региона

viber icon

Димитър КОМСИЙСКИ, "Пазарджишка Марица", фото: Стоян Георгиев Matrix Studio Photography

Трета детска площадка през мандат 2015-2019 г. в рамките на последните 10 дни откри общинското ръководство на Септември. Тя е изградена в двора на детската градина в село Ковачево и е идентична с тази в Бошуля, която бе открита в средата на седмицата. За официалното откриване на площадката в Ковачево пристигнаха кметът на Общината Марин Рачев и зам.-кметът Даниела Малешкова. Присъства и кметът на Ковачево Махмуд Салим. Най-напред приветствие във връзка с радостният повод направи директорът на учебното заведение Христина Михайлова, която на няколко пъти изказа благодарност на общинското ръководство за реализация на проект за новата детска площадка. След това децата от учебното заведение изнесоха специална музикално-артистична програма за своите гости. Тя бе последвана от водосвет, който отслужи отец Атанас.
В словото си пред присъстващите, общинският кмет Марин Рачев фокусира няколко важни теми, които приковаха интереса на ковачевци. „Първо искам да кажа, че съм изключително щастлив, че днес сме се събрали тук за да открием новата придобивка за детската градина на село Ковачево. Благодаря на г-н кмета, както и на ръководството на детската градина, че помогнаха да направим това събиране. Защото в крайна сметка ние, от общинска администрация, заедно с целия ръководен екип, с който сме още от предизборната кампания, винаги ще правим така, че да се грижим равнопоставено за всяко едно населено място, без да ги делим на партиен, етнически или някакъв друг принцип. За нас е дълг да служим на хората, за да може с подобни неща да подобряваме условията на живот. Дай Боже да се реализират всички наши намерения, които сме запланували”, пожела си кметът.
„Конкретно за Ковачево ще кажа, че зад оризарната има 150 декара общинска земя, която единствено през годините не е могла да бъда продадена заради законови ограничения. В момента правим така, че да се смени предназначението на имота и той да стане една от няколкото индустриални зони, чрез които ще целим привличане на инвестиции и разкриване на нови работни места. Това ще бъде водещо за нас, наред с всички инфраструктурни проекти, които сме запланували за Ковачево. Когато преди няколко месеца на един обществен съвет казах, че имаме проект за детска площадка, някои хора се отнесоха с насмешка към това нещо. Било в кръга на нереалните неща….., правели и по-рано проекти, но нищо не се било случвало. Сега обаче виждате, че когато един проект се направи качествено, когато има последователност и визия как да се защити, резултата е пред вас.
За село Ковачево във фонд „Земеделие” беше входиран проект за подмяна на настилката на цялата отсечка от разклона за Звъничево при базата на фирма „Гепард”, до Злокучене(спирката), където е табелата за Велинград. Говорим за улично платно и тротоари с тотална подмяна на настилката в дълбочина от 50 см, а не за козметичен ремонт с кърпене на дупките по трасето. И аз умишлено минавам почти всеки ден от тук за да ми напомня в какво състояние е пътят, през които се движат ежедневно ковачевци. Другата отсечка относно уличната инфраструктура е тази от жп прелеза за Лозен, навътре към училището. Най-тежкия участък от нея също ще бъде реконструиран. Намеренията ни в тази посока са през следващия прием да обновим цялата улица до Главната. Другият голям проект е този за читалището. Знаете, че още преди изборите се опитахме да понаправим тук, там нещо със собствени средства. Онзи ден входирахме 9 проекта за читалища. Това са читалища на територията на цялата Община без тези в селата Бошуля, Карабунар и Славовица, които останаха извън пакета поради определени събития, възпрепятствали подаването на проекти. Но за читалището на Ковачево, което обхваща и целия площад отпред е подготвен проект и ще разчитаме, че председателството на местното настоятелство няма да се поддаде на манипулациите на определени кръгове, които с действията си саботираха входирането на проектите за Славовица, Бошуля и Карабунар. Тук става дума за един страхотен проект, който има голям шанс да бъде одобрен”, съобщи Рачев.
Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?