49

Оркестри ще се надсвирват три дни в Първомай

Николай Чапански, автор и водещ фолклорни предавания по Радио Пловдив, [email protected]

 

След като две години в град Първомай не се състояха Празниците на тракийската народна музика и песен, то тази година служителите от читалището и Общината са се наели да ги организират на 8, 9 и 10 септември. Тогава се провежда и дългоочакваният Първомайски панаир, на който се стичат гости от Пловдивска, Хасковска и Старозагорска област.

Тази година ще е  22-рото издание на Празника на тракийската народна музика в Първомай и организацията около него е в разгара, съобщи Петър Тенев от градското читалище. Очакванията са на сцената в Първомай да гастролират 12 оркестъра за народна музика, сред които са Пилашевският оркестър, „Славей“, „Бисери“, „Млади тракийци“, „Марица“, формация „Паскалев-Пловдив“ и „Славяни“ от Стара Загора.

Крайният срок за уточняване на програмата е до 25 август, след което ще бъде публикувана, съобщават организаторите. Местните танцови състави към НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1894“ ще открият тази есен Първомайския панаир.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitrov

dimitrov

21.08.2022 | 19:38

Услуги за селскостопански и индустриални инвестиции Нашата финансова институция има за цел да подпомага финансово фермерите, като им предоставя финансиране. офертите са налични от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години. Свържете се по имейл. [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?