Следвайте ни

Неизправност подпалила вагона със селитра в "Неохим"

Армия и тежки машини гасят край Хасково, прокуратурата започна разследване

Неизправност в ходовата част е предизвикал запалването на натоварения вагон с амониева селитра и сухите треви край него в района на "Неохим" в Димитровград. Това съобщиха от областната дирекция на МВР 

Както вече писахме, инцидентът стана в 16.45 вчера. В гасенето при пълна координация се включиха по 2 коли на РСПБЗН и собствената служба за пожарна безопасност на торовия завод.

"Няма пострадали хора, не са били застрашени инсталациите за производство в предприятието. Щетите са в процес на установяване", допълниха от областната дирекция на вътрешното министерство.

Междувременно около 3 000 декара е изпепелил пожарът край хасковските села Брягово, Любеново и Родопи. Горят широколистни дървета, храсти и суха трева. Огънят там лумна вчера в 14 часа. Фронтът му е между 3 и 4 километра. Гасят всички налични екипи на пожарната. Тази сутрин на помощ се притекоха и военните. Включи се и тежка верижна техника, която прокарва просеки.

Няма опасност за населението, казаха от ОДМВР.

Районна прокуратура-Хасково наблюдава досъдебно производство за престъпление, че по непредпазливост е запален чужд имот, вследствие на което е възникнал пожарът. Това съобщиха днес от държавното обвинение.

По делото се извършват процесуално-следствени действия за изясняване на причините, допълниха магистратите .Предстои да бъде направен оглед след пълното локализиране на пожара, както и ще бъдат назначени пожаро-техническа и оценъчни експертизи./Марица

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?