1939

Мениджър дари ценни книги на библиотеката в Първомай

Мениджърът Асен Кичуков дари на градската библиотека в Първомай ценни книги по случай 1 ноември – Деня на народните будители. Притежание на библиотеката стават книги за народните будители, българските празници и обичаи, голямата енциклопедия „България”, двутомната българска история за любопитни читатели от проф. Иван Илчев, озаглавена „Розата на Балканите”. За малките читатели е подбрана серията книги от детската енциклопедия „История на България”. Книгите бяха връчени днес на Ана Сиракова - председател на Образцово "Народно читалище Св. Св. Кирил и Методий – 1894 г. – гр. Първомай".

"Живял съм в чужбина, знам какво е носталгията и гласът на патриотичното чувство. Затова избрах Деня на народните будители като повод за дарението. Във времето на информационните технологии и всички дигитални предизвикателства е добре по-често да отваряме книгата. В интернет пространството има много информация, но нека да помним, че книгата е класически източник", сподели Асен Кичуков.

Серията книжки в детската енциклопедия по история показва колко увлекателно е съчетанието от илюстрация и текст на историческа тематика. При избора на това заглавие дарителят се е водил и от идеята то да бъде полезно на учениците за прилагане в презентации.

"Избрахме да подарим историческа литература, книги за будителите и българските празници, защото духовността е история, празници на културата и действията на дейни хора за разширяване на познанията, запазването и развитието на нашите национални традиции", посочи Асен Кичуков.

Той подчерта, че е важно в читалищните библиотеки да влизат повече ученици. Нека учениците и студентите от Първомай и общината да идват повече в читалнята на градската библиотека и да работят с намиращата се в нея литература. Книгите от това дарение са избрани именно с такава идея – да бъдат на разположение в читалнята, а читалищата да умножават славата си на средища на книгата и четенето, допълни дарителят.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

09.03.2023 | 12:18

оферта за личен и професионален заем Ние сме кредитна финансова институция, представлявана от голяма инвестиционна група Euro Pacific Bank. Ние предлагаме много изгодни кредитни услуги от 8000 евро до сума от 500 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на погасяване от 25 години. Затова предлагаме нашите финансови услуги, ако се интересувате Имейл: [email protected]; whatsapp:+33 745 503 314

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?