Ключов имот отпушва проекта за нов мост над р. Марица

На заседание преди дни Министерски съвет прие решение за промяна предназначението на поземлен имот в горска територия – публична държавна собственост. С този акт ще се осигури реализирането на нов мост над река Марица. 

Имотът се намира в село Градина, община Първомай, област Пловдив и е с площ 1,875 дка. Той е в обхвата на дейност на Държавно горско стопанство Първомай към ДП Южноцентрално държавно предприятие – Смолян.

Новият мост над река Марица ще бъде изграден при 6-ти км на път III-667 Плодовитово – Асеновград. Ще бъде с обща дължина 228,55 м и ще е успореден на старото съоръжение. Обектът е важна връзка между град Първомай и село Градина. Прогнозната стойност на проекта е 5 239 477 лева без ДДС. Средствата са от бюджета на АПИ.

Това е изключително важен инфраструктурен проект за община Първомай и целия регион. Старият мост е железен, построен преди 80 години с еднопосочно движение и с ограничен тонаж до 5 тона, което е голяма пречка пред бизнеса. В момента се обикаля през с. Милево, а там мостът също е  компрометиран  и се нуждае от ремонт.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?