Следвайте ни

15 певици от Градина жънат успехи на фестивали

viber icon

Женската певческа група в първомайското село Градина отпразнува десетия си рожден ден с изцяло обновен репертоар. Ръководител на формацията е акордеонистът на оркестър „Астра“ Димо Димитров, който събира на репетиции 15-те жени всяка седмица.

Това е най-представителният състав към читалище „Селска пробуда 1986“ с дългогодишен секретар Мария Тончева. Тя е читалищен работник в село Градина вече 44 години и се гордее с дейността, която имат през последните години. Не е подминат празник, който да не е отбелязан в селото, а сега самодейците под покрива на градинското читалище наброяват 50. Най-младите сред тях са събрани в двете детски танцови формации.

Основата е танцов клуб „Евредика“ с ръководител Донка Тодорова, който съществува от 2010 г. След спечелен проект на читалището е финансирано изработването на нови костюми на певческата група.  Дарители на читалището са досегашният кмет на община Първомай Ангел Папазов, д-р Катя Попова и Стойчо Шапатов, благодарение на които са изработени нови носии и на детските състави. През това лято те представиха достойно селото на много фестивали, конкурси и събори в страната.

На снимката:  Певческа група - село Градина

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?