71

Избраха кмета на Първомай в УС на РАО "Тракия"

Кметът на Община Първомай Николай Митковбе избран за член на Управителния съвет на  Регионалната асоциация на общините ,,Тракия”. Това стана по време на провелото се отчетно-изборно събрание, провело се в с. Могилово, община Чирпан. В управителният съвет влизат още кметовете на общините Сунгурларе, Чирпан, Брезово, Куклен, Гълъбово и Крумовград.

 Председател на УС на РАО "Тракия" и през този мандат ще бъде Стефан Радев - кмет на община Сливен, а заместник-председатели: Васил Едрев - кмет на община Айтос, Живко Тодоров - кмет на община Стара Загора и Христо Христов - кмет на Община Болярово.

Присъстващите избраха кмета на Кричим Атанас Калчев за председател на Контролния съвет.

На провелото се заседание бяха приети отчетите на ръководните органи за 2023 година, както и бюджета и работния план за 2024 година.

Възстановено беше членството в РАО "Тракия" на общините Гурково, Николаево и Стара Загора и броят на общините в Асоциацията вече е 29 от 7 области.

РАО "Тракия" е създадена през 1997 г. Основните й цели са насочени към обмен на опит и добри практики между отделните общини за оптимизация на дейността им в полза на гражданите.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?