Следвайте ни

Има ли воден режим в община Белово?

viber icon

Воден режим мъчи повечето села в Беловска община. Така поне твърди гражданин, който се обади в редакцията по повод на наш материал по темата за Брациговския край. По думите на мъжа, който така и не се представи, в беловските населени места ситуацията била драматична – когато имало вода, често била негодна за пиене и мътна.

Въпреки че сигналът е анонимен, решихме да проверим как стоят нещата. 

„Режим има само в един квартал на общинския град – „Разсадника“, твърди кметът Костадин Варев. Там снабдяването се прекъсва всеки ден от полунощ до 5 сутринта, когато се предполага, че никой не се къпе, не пере и не мие чинии, така че не вярвам да е голям проблем. На другите места ситуацията изобщо не е по-различна от тази в предишни години. Разбрах за разпространяваните твърдения за воден режим и мисля, че това са предизборни нападки“, заяви Варев. 

Кметът разказа, че в предните седмици е имало няколко аварии в село Дъбравите. Заради тях се е налагало спиране на водата, но не по график, а само за смяна на спукани тръби. С качеството също нямало проблеми – ежемесечните изследвания в последно време не са показвали отклонения. Замътване пък ставало при по-обилни дъждове, което се случва навсякъде, където се ползват стари и амортизирани съоръжения.

Същото потвърдиха и селски кметове, с които се свързахме. Налягането намалява само в горещините, когато големи количества отиват за напояване на градините. Местните управници допълват, че единственото, което още още трябва да се направи, е да се сменят навсякъде етернитовите тръби с нови, за да няма чести аварии и характерен химически вкус на водата.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?