1553

Илияна Йотова: Бързо приетите закони обикновено не работят СНИМКИ

Разцеплението на левицата и скандала "Корал" коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в Първомай. "Това не е работа на наша институция. Има други, които трябва да се произнесат", каза тя и призова за разумна изборна кампания, в която да се говори за най-важното - "Бъдещето на България".

"Това вглеждане в партийните скандал и компромати, борбата всеки да пребори другия, но не с цената на новите идеи, е път за никъде", сподели Йотова в Първомай. Тя уважи поканата на кмета на Община Първомай Николай Митков и жителите, които отбелязват днес празника на града. Илияна Йотова бе посрещната от Митков с голям букет червени рози. 

Попитана от журналисти, тя коментира и приетия закон за хазарта. "Не съм запозната в детайли. Ще си кажем мнението, когато това стане, каза вицето на Румен Радев. И допълни, че набързо приетите закони не работят.

“Аз не зная какви са точно мотивите, не зная дали е направена достатъчно оценка за резултатите за последствията от този закон, така както би трябвало с всеки един закон в българското законодателство”, допълни тя.

 На въпрос дали тази промяна се прави предизборно, Йотова коментира, че закони, които се правят в последната минута -в 12 без 5 и то на извънредни заседания, това съмнение винаги стои.

Вицепрезидентът коментира казуса с държавната детска болница и приетото решение на Министерския съвет да одобри изграждането на частното лечебно заведение "Мама и аз" преди завършването на бъдещата Национална детска болница.

“За мен това беше изненада, цялата философия на промяната в конституцията на текстовете, това поне бяха мотивите на тези, които бързаха по време на един друг голям празник на Коледа да приемат тези промени. Беше за това, че служебните кабинети да изпълняват най-важната си функция да подготвят прозрачно и честно провеждане на изборите. Това са големи решения. Сериозни решения. Единственото нещо, което мога да коментирам е частната болница да не елиминира и да не заплашва строежа на държавната детска болница, която поколение българи чакаме”, каза Илияна Йотова.

Вицепрезидентът добави, че след изграждането й, държавната болница трябва да дава достатъчно възможности и мотиви на добрите педиатри. “Всичко останало е на съвестта на служебния кабинет, който подписа това решение, впрочем няма как да не забележим и да не коментираме, че много правителства някак си се пазиха от това да подпишат подобен договор. Дано мотивите на г-н Главчев са достатъчно убедителни”, каза Йотова.

Очаквам парламентарната трибуна да не бъде ползвана от партиите, които и сега съставляваха народното събрание, защото тогава за каква равнопоставеност на политическите субекти можем да говорим, след като едните ще могат да използват парламентарната трибуна за предизборна цел, а останалите, които не са в парламента, разбира се, няма да имат тази възможност. Така че, когато говорим за демокрация, за демократични принципи те трябва да се спазват, а да не стоят само на хартия и като предизборен лозунг”, завърши вицепрезидентът.

След срещата при кмета на Община Първомай всички гости се оотправиха към площада пред местното читалище, където ги очакваха жителите на Първомай и съседните села. Освен празника на града днес първомайци откриват и майските културни празници, които се превърнаха в традиция за общината. След поздравите и официалните слова на гостите, на сцената излязоха танцови и музикални състави. 

Снимки от Валентина Биларева 

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?