Следвайте ни

Художник и полицай искат да управляват в Подбалкана

Две дами с еднакви имена и професии се борят за кметския стол в Хисаря

viber icon

Истински каталог на професиите откриваме в CV-тата на кандидатите за кмет в подбалканските общини. Многообразието е валидно за всички региони, сочи проучване на „Марица“. Кметският пост съблазнява учители, лекари, инженери, финансисти. 

Две дами, които са с еднакви професии и еднакви малки имена, влизат в надпревара за кметския пост в Хисаря. Инж. Пенка Дойкова от Партията на зелените, която управлява през последните четири години, и предшественичката ѝ на кметския пост инж. Пенка  Ганева от ПП ГЕРБ се срещат на арената пред избирателите за втори път. И двете  са работили в администрацията на града, а преди да застанат начело на местната власт, са били заместник-кмет на общината. Инж. Ганева обича народните танци, инж. Дойкова - природата.

Инженер е и кандидатът за кмет на община Карлово от БСП Манол Манолов. Той е завършил в Санкт Петербург и  е доказан специалист  по специално производство. Манолов е общински съветник в продължение на няколко мандата в Общинския съвет.

Двама финансисти от двете страни на Средна гора мерят сили в своите територии. Възпитаникът на УНСС Димитър Кацарски иска да управлява ​община Хисаря. Той има опитът на главен експерт „Приходи“. Кацарски е кандидатът на ВМРО-БНД. А в община Сопот да поеме кормилото  е решен Георги Григоров. Той е финансист, завършил Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов,  с добра кариера, от дълги години е директор на клон на застрахователно дружество в Карлово. 

Опитен полицай от СПА  столицата на Балканите за втори път дава заявка, че иска нов модел на управление в своята община. Иван Иванов, чийто трудов стаж е в системата на МВР и  15 години  е бил началник на Районното в Хисаря,  по образование е химик.  Междувременно завършил право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а сега е съдебен заседател в Окръжен съд -Пловдив и активно поддържа спортна форма с плуване.

Учители по образование са кандидатите на БСП в Сопот и Хисаря. Станислав Стоенчев от Вазовата община практикува професията, а Ива Вълчева, която е кандидат за кмет на Хисаря, избра за свое поприще туризма и се преквалифицира в експерт.  Тя е дългогодишен председател на читалище „Искра“ в Хисаря, самодейка, запалена по народните танци. В средата на мандата Ива Вълчева оглави местния парламент.  Станислав Стоенчев пък остана верен на учителската професия и в свободното време активно спортува футбол.

Художник, резбар и учител по професия смята, че Вазовият град  има нужда от нов стил на управление. Той е Христо Цолев - цяло десетилетие  се бори неуморно и доведе до успешен край каузата на сопотненци. Цолев е бил и  кмет, и председател на  Общинския съвет в Сопот. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?