Следвайте ни

Фермери и домакини редят био трапеза в Хисаря

viber icon

Фермери, собственици на малки домашни градини и стопанства  от Хисарска община, както и читалищни дейци от региона  край запрятат ръкави, за да омесят красиви и вкусни обредни хлябове и да приготвят блюда от биологично чисти продукти, отгледани в местни ферми и домашни градини. Те ще подредят на голяма маса  плодове и зеленчуци, гъби и мед, сирене и кашавал от малки местни мандри, домашни суджуци и филета.

Изложението „Био Трапеза“ се организира за втора поредна година от читалище „Иван Вазов-1904”  с финансовата подкрепа на Община Хисаря и местния бизнес. То ще се проведе на 21 и 22 септември в Туристическия информационен център и ще представи натуралната и здравословна храна, с която се слави района. Хисаря е чиста и зелена община с хубави овощни градини, лозя, производители на био-зеленчуци, гъби, мед, екологични мандри и лечебни минерални извори. Тазгодишната „БиоТрапеза” отново ще предложи био зеленчуци и сезонни плодове, вкусни месни и млечни продукти, натурални десерти, мед и биологична вина.

За развлечението на посетителите е организирана съпътстваща програма с концерти, забавления за децата и томбола. Акценти в програмата са изложбата-базар на  читалищата от общината „Обредни хлябове от хисарския край” и кулинарното шоу „От фермата – на трапезата”, в което готвачи от местните ресторанти приготвят ястия с продукти от изложението. Тази година в кулинарното шоу  ще се включат и децата от детска градина „Дъга” и паралелката по готварство на СУ „Хр.Смирненски”.

В началото на годината изложение „Био Трапеза” спечели и голямата награда – златна статуетка „АГОРА” в конкурса за успешни читалищни инициативи. Читалище „Иван Вазов” – Хисаря получи признанието за добрата организация на изложението, партньорството с местния бизнес и доброволческите организиции. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?