Следвайте ни

Дървена ваканция в 4 общини

Светлина е без ток. Пътищата в региона са проходими, в с. Елена снежната покривка е 48 см

viber icon

В няколко общини от областта учениците са в дървена ваканция, съобщиха от областната администрация.
От днес до 2 март включително са прекратени учебните занятия в община Стамболово и училището в минералбанското с. Караманци. В Минерални бани днес се учи, но заради усложнената обстановка и многото отсъстващи деца, утре и на 2 март няма да има занятия. В община Ивайловград ситуацията също е сложна. За сега е взето решение днешният ден да е неучебен. За следващите дни ще се решава по-късно. В Тополовград занятия няма да има до края на седмицата. 
Всички пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия, допълват от администрацията на губернатора Станислав Дечев. Магистрала "Марица“ е изчистена, на места обаче има все още участъци, които не са до асфалт. Снегопочистващата фирма работи денонощно, но част от магистралата не е в състоянието, което очакваме всички. Това констатира при сутрешната си проверка по републиканските пътища в региона областният управител на Хасково. По първокласния път 1-8 Хасково-Харманли също трябва да се пътува с повишено внимание, защото там в момента се опесъчава и чисти. Има места със заледявания.
Няма наложени ограничения на движението, но шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни и отговорни, когато тръгват на път при зимни условия. През тази нощ в цялата област падна значително количество сняг и снежната покривка се удвои. Най-много натрупа в хасковското село Елена. Там снежната покривка е 48 см, в Минерални бани - 45 см. В Тополовград и Ивайловград вече има над 35 см сняг.  Най-малко е в Любимец и Свиленград - около 10 см. Днес се очаква през целия ден да вали.
В момента няма населени места без достъп. Проблеми с водозахранването имат селата Константиново и Александрово. Работи се по отстраняване на водопроводна авария на главен водопровод от Брягово. Очаква се тя да бъде отстранена днес и най-късно утре сутринта захранването да бъде възстановено.  Към този момент единственото село с временно прекъсване на електроподаването е димитровградското Светлина. Работи се по аварията./Марица

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?