Следвайте ни

60 души във велопохода до язовир Брягово

viber icon

Под мотото ,,Върви с нас” се проведе традиционният велопоход  до язовир Брягово, организиран от община Първомай във връзка с Европейската седмица на мобилността 16-22 септември 2019г. Мотивирани от популяризирането и насърчаването на устойчиви транспортни решения и мерки, осигуряващи по-комфортна и чиста градска среда, тази година в инициативата се  включиха 60 деца и възрастни. Както всяка година, кметът Ангел Папазов участва в мероприятието и приветства участниците.

Кампанията ,,Европейска седмица на мобилността” се провежда всяка година в периода 16-22 септември, а 22 септември  - ,,Европейският ден без автомобили” е кулминацията и. Тя е насочена към насърчаването на общините да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване. Темата на кампанията за 2019 година е ,,Безопасно ходене и колоездене” и се провежда под мотото,,Върви с нас!”, с което се поставя в центъра на вниманието безопасното ходене и колоездене и ползите, които то има за нашето здраве и околна среда.

Колоездачите бяха осигурени с медицински екип и линейка, автомобил за сигурност и автобус. След пристигането си на язовира всички участници наблюдаваха няколко демонстрации – младежите от БЧК направиха демонстрация по оказване на първа помощ, пожарникарите от Районна служба ,,ПБЗН”- Първомай показаха как се действа в случай на пожар, спасителният отряд от водолази запознаха децата с правилата за безопасност и извършиха демонстрация по водно спасяване. За няколко часа велосипедистите имаха възможности да се качат на лодки и канута за разходка в язовира.

Преди да тръгнат обратно към Първомай за всички участници във велопохода беше осигурен топъл обяд от община Първомай.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?