Следвайте ни

Вместо риба: Остров от боклуци плава в р. Пясъчник

viber icon

Боклуци затлачиха коритата на реки и напоителни канали в селата край Пловдив. Възмутен жител на село Труд пусна в социалната мрежа снимка на река Пясъчник край селото. На нея се виждат как във вътрешността на водоема се носи цял "остров" от отпадъци - пластмасови опаковки, метални кенчета, найлонови торбички и други. Един от коментарите е, че риба може да не хванеш, но боклуци - със сигурност можеш. 

Според кмета на селото Красимир Минков отпадъците вероятно са дошли с изпускането на язовир "Пясъчник". Реката, която минава край селото, е била пълноводна преди 20-30 години, разказа Минов. И обясни, че за почистването й отговаря Басейнова дирекция.

Междувременно канал се превърна в бунище в Браниполе и предизвика гнева на местните хора. Те се възмущаваха как при наличието на контейнери за смет някои от жителите на селото си позволяват да изхвърлят отпадъците в канала. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?