49
Следвайте ни

Във Войводиново почетоха Деня на народните будители СНИМКИ

viber icon

В Деня на народните будители командирът на Съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев, кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и кметът на с. Войводиново Димитър Тосев поднесоха венци и цветя пред паметника на великия поет-революционер Христо Ботев в с. Войводиново.

„Днешният ден е паметен, защото отдаваме почит на всички, допринесли затова България да я има“. 

С тези думи кметът на община „Марица“ се обърна към десетките жители на селото, офицери, сержанти, войници, представителна почетна рота, гарнизонния духов оркестър и представители на запасните офицери, които присъстваха на тържеството.

„Прекланяме глави пред Васил Левски,  Христо Ботев, братята Кирил и Методий, Паисий Хилендарски, Петър Берон, Петко Славейков, Захари Стоянов и хиляди знайни и незнайни български герои, благодарение на които, народът ни е съхранил своя дух и идентичност“, подчерта Димитър Иванов.

Той посочи, че голямо значение за опазването на българските обичаи имат и самодейните състави.

„В Деня на будителите, ние, българите почитаме нашите просветители, книжовници, учители, религиозни дейци, духовници и борци за свобода. Нека да отдадем заслуженото и на нашите самодейци, които са най-многобройни в с. Войводиново. Те са съвременни будители и пазители на родните традиции“, изтъкна кметът на община „Марица“.

Той припомни, че България е единствената държава, която чества своите будители.

„Българските будители са единствени в света и на днешния ден ние изразяваме безкрайната си почит, преклонение и благодарност към делото им“, отбеляза градоначалникът.

Той благодари на кмета на селото Димитър Тосев затова, че е намерил най-удачното място за честване на Деня на народните будители и така е положил основите на една нова родолюбива традиция, която ще се съхрани години наред.

Програмата продължи с празнично слово за Деня на народните будители, произнесено от доц. - полк. Петър Ненков, песни и стихове, изпълнени от учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Войводиново и рецитал на Христо Христов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

малеееей

малеееей

05.11.2021 | 14:27

баш па с т0а каLъф ли.....

Отговори
0 0
Мимето

Мимето

01.11.2021 | 17:02

Браво! Така трябва да се честват народните будители! С военни почести и без стефанцановщини

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?