49

В епицентъра на труса: Притеснени родители загряха телефоните на учителите СНИМКИ

Притеснени родители от Калековец загряха телефоните на учителите в местното училище "Св. св. Кирил и Методий" минути след земетресението, което разлюля днес около 15 часа Пловдив и околните села.

"Къде са децата ни, изплашени ли са?", питали настойниците на малчуганите от предучилищната група, разказа пред "Марица" педагожката Елица Теодосиева.

Тя и колежката й успели много бързо да събудят децата, които по това време били в обеден сън. Успяхме за 10 минути да ги облечем  и изведем на двора, разказа пред "Марица" г-жа Теодосиева. Тя описа, че е усетила вертикален трус, бил кратък, но с колежката й се изплашили от звука. Децата спяха и добре че стана така, защото те не разбраха нищо, връща лентата назад Теодосиева. 

Днес следобяд малчуганите закусваха на двора и заедно с учителките изчакваха родителите им да дойдат да ги приберат, тъй като следобедни учебни занимания нямаше. Екипът ни свари някои да бързат към входа на училището, за да приберат децата си. 

Бях под стрехата вкъщи, когато се чу много неприятен звук, като от самолет, после разтресе. Беше за кратко, но силно и неприятно, разказа Стоянка Костова от Калековец. Жената дойде да прибере внучката си от училище.

Мария Тонова от пощенския клон в селото пък се скрила под рамката на вратата, когато усетила труса. Нямаше клиенти в клона, но се изплаших, разказа пред "Марица" жената.

Нямаме данни за пострадали хора или сгради, никой не е търсил помощ от нас, коментира пред "Марица" кметът на селото Колю Миланов.

Земетресението е било усетено и в съседните села - Скутаре, Трилистник, но повечето от хората там разказват, че по-скоро чули звук като експлозия или самолет, а малко от тях усетили самия трус.  

Снимки: Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?