49

Увеличават се децата и учениците в община „Родопи“

Кметът Павел Михайлов поведе към класните стаи първолаците от ОУ „Неофит Рилски“ в село Ягодово

За първия учебен ден всички получиха подаръци от кмета Павел Михайлов и председателя на ОбС “Родопи“ Георги Цанко.

 

С много слънце, усмивки, цветя и балони беше открита новата учебна година в община „Родопи”. С богата музикално-танцова програма, ритуал по посрещане и изпращане на знамето и изпълнение на националния химн започна първият учебен ден във всички 11 учебни заведения. Те посрещат над 1400 ученици, като 242 са децата, записани в първи клас. За първи път в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Марково и ОУ „Христо Ботев“ в Крумово са разкрити по две паралелки, които приемат първокласниците. Най-голям е техният брой в село Марково - общо 40 деца за първи път прекрачват прага на училището.

Тържествата за първия учебен ден уважиха кметът на общината Павел Михайлов, председателят на ОбС „Родопи” Георги Цанков,  заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, кметовете на населените места, общински съветници, представители на администрацията.

Кметът Павел Михайлов откри учебната година в училищата в селата Първенец, Цалапица и Ягодово.

„ Днес е изключително вълнуващ ден за всички. Искам да ви уверя, че аз и моят екип работим и правим всичко възможно да подобряваме социалната среда във всички населени места на територията на община „Родопи“, приветства кметът Павел Михайлов.  На децата, учителите и техните родители той пожела да бъдат щастливи, смели, креативни, но преди всичко да бъдат здрави, дисциплинирани и отговорни.

Заедно за ръка, с много емоции, с ведри усмивки и обнадеждени, той поведе към класните стаи тази сутрин първолаците от ОУ „Неофит Рилски“ в село Ягодово.

„Вие имате един специален ден. За първи път  прекрачвате прага на родното училище, ще седнете в класната стая и ще отворите букварчето. което ще ви отвори пътя към познанието. На добър час в първи клас!“, каза в специалното си обръщение към първокласниците Михайлов.

Позитивна и успешна нова учебна година пожела председателят на ОбС „Родопи” Георги Цанков. Той приветства по повод началото на учебната година в селата Белащица и Марково.

На добър час през новата учебна година пожела заместник-кметът на община „Родопи” Емилия Иванова на всички деца в селата Брестовица и Устина.

Заместник-кметът Борислав Инчев, който е с ресор „Образование, здравеопазване и младежки дейности ” в община „Родопи” беше гост в Браниполе и в училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в село Кадиево.

Началото на учебната година в Крумово и Брестник уважи Сузана Николова, н-к отдел „ОСДКСТ“  в общината.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?