71

След трагедията в Първенец: Искат незабавно 3 броя "легнали полицаи"

Незабавно поставяне на 3 броя легнали полицаи на доказано рискови места. За това настояха в отворено писмо до институциите от сдружение "Обединени за Първенец" след трагедията с 22-годишен моторист в селото.

Става въпрос за участъци, които позволяват развиването на високи скорости и необмислени изпреварвания. Първият е от табелата за начало на селото до бензиностанцията. Вторият - от комплекс "Атлантик" до пощенската станция. Третият - от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" до края на Първенец, в посока село Храбрино.

Отвореното писмо е адресирано до кмета на населеното място, до кмета на Общината и до директора на Областното пътно управление.

"Едно момче остана завинаги на 22 г. Какви са причините, довели до тази, трагедия, има ли виновни и кои са те, са въпроси, които тепърва ще бъдат обследвани от компетентните за това органи. И ако за отговорите на тези въпроси се изискват познания и анализ, който ще отнеме дълго време, то един друг въпрос може да се реши сега, на мига... И това е въпросът - какво да предприемем всички ние като граждани, като част от едно общество, ценящо човешкия живот, за да не допуснем оттук насетне той да не бъде поставен в риск, поне на територията на  селото? Отговорът е простичък и изпълним, като това да направиш добро на някго, и той е следният - незабавно поставяне на 3 броя легнали полицаи на доказано рискови места в село Първенец", пише в писмото.

"Обръщаме се към вас с молба, предвид дадената ви от закона компетентност щ, да разпоредите незабавното поставяне на легнали полицаи, на горецитираните от нас места. Молим ви още да не подвивате крак пред административните перипетии и да отделите полагащото се на молбата приоритетно място в натоварения ви график, за което предварително благодарим", пишат от сдружението.

По думите им, всички можем и трябва да браним живота с всички възможни средства.

Припомняме, че трагедията стана на 23 май привечер. При сблъсък между мотор и кола загина 22-годишен моторист, бивш футболист. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Глупости

Глупости

02.06.2023 | 11:17

Хора, осъзнайте се! Ограничения на скоростта, или легнали полицай (при положение, че поне едно 60 % от пътищата в България са с "легнали полицаи" от неравности и дупки по тях) няма да спрат камикадзетата на пътя! Този, който при ограничени на скоростта от 50 км/ч. кара с 120 км/ч., няма да кара по-бавно и при ограничение от 30 км/ч. Легналите полицаи само доразбиват пътищата, които и без друго са под всякаква критика. Аз съм майка на дете на 22 г. и не пожелавам на никоя майка да погребе детето си, така че Бог да прости младежа, но според очевидци е карал с превишена скорост и на задна гума... В случая да чукаме на дърво, че не е пострадал и друг :(

Отговори
2 0
Граматиков

Граматиков

02.06.2023 | 09:55

Точно на тези места има три броя легнали полицаи

Отговори
2 1

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?