Следвайте ни

Селата до Пловдив се пренаселиха, кофите за смет не стигат

viber icon

Съдовете за смет по селата около Пловдив се оказаха недостатъчни, след като само за няколко дни населението в тях набъбна почти двойно. Това стана, след като хиляди жители се втурнаха да се регистрират в местните кметства, за да може да останат в къщите си в Родопската яка или пък да минават през КПП-тата без проблем. Така от няколко дни разгневени жители на Марково публикуват в социалните мрежи преливащи контейнери за смет.  

 


"Радвам се на будната гражданска съвест на някои от Вас, но за съжаление тя се ограничава само до маркирането на проблема, който е очевиден за всички. Ето и малко факти: до 21 март в селото ни се водеха по адресна регистрация около 2700 жители. На база регистрирани това са бобрите като бройка които се полагат на нашето село, а сметосъбирачната машина влиза в сряда,четвъртък и петък. От 21 до 31 март се регистрираха 500 човека. Те обаче сега се сетиха, заради КПП-тата.

Това са "марковци", които живеят тук повече от 10 години.Сега вече на база регистрирани, изискахме да влиза още един ден камиона за извозване и да се доставят още бобри. Няма как да е чисто след като се водим 2700, а хвърляме за 3700/ защото има още нерегстрирани/", отговориха от кметството в Марково. И допълниха, че във въпросните бобри се хвърля поголовно и от пътуващите от пътя за х.Здравец, и от вилна зана. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

нещо куца

06.04.2020 | 10:59

Нещо в това обяснение за регистрираните не е както трябва. Според човека, който го е казал, (не се разбира от статията кмет или някой друг) излиза, че ако някой притежава къща или вила в селото, но не е регистриран там, не плаща местен данък за имота и такса битови отпадъци????? Я пак?

Отговори
1 0

АСЕН ИЛИЕВ

02.04.2020 | 16:36

КАТО ХОДИХ ДО ПАВЕЛ БАНЯ 2019, МИНАХ ПРЕЗ ГРАД РАКОВСКИ И СЕЛАТА. ВИДЯХ ЧЕ СА ПОЛУ-УМРЕЛИ :) А БОКЛУКА Е ЗАЩОТО - НЯМА ПАРИ, ЗА СМЕТО-ИЗВОЗВАНЕ :) ПС. И НИТО КРАВИ, НИТО ОВЦЕ, НИТО КОЗИ ВИДЯХ :)

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?