46

След 22 г. пауза само за 7 месеца щангист от с. Труд влезе в топ форма за Световно първенство

След 22 години пауза от спорта, само за 7 месеца, 41-годишният щангист Спас Стайков от с. Труд влезе в топ форма за участие в Световно първенство. Кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов се срещна с него, за да му пожелае успешно представяне на престижния турнир.

Състезателят по вдигане на тежести е възпитаник на СУ „Васил Левски“, като в периода от 1995 до 2000 г. неколкократно e републикански шампион на България за юноши. Въпреки шанса да влезе в Националния отбор на България, той прекъсва състезателната си дейност през 2000 г. след като треньорът му Богдан Дръндаров заминава за чужбина.

Рестартира спортната си кариера преди 7 месеца, благодарение на приятели, с които се среща случайно.

След няколкомесечни упорити тренировки Стайков, както и всички от отбора по вдигане на тежести за мастери, покриват нормативите и ще участват в Световното първенство в полския град Краков от 21-ви август до 29-ти август

В него ще се включат над 900 състезатели от цял свят във възрастовата група над 36 г. Щангистът от с. Труд е единствен в българския отбор, който ще мери сили в най-тежката категория – плюс 109 кг.

„Много се радвам, че въпреки дългия период на прекъсване от спорта, успях толкова бързо да вляза във форма за състезанието. Никога в живота си не съм разчитал на случайности и винаги правя каквото трябва, за да става каквото трябва“,  отсече Спас Стайков.

Кметът на Община „Марица“ го поздрави за положените усилия, благодарение на които, се е подготвил за Световното първенство за толкова кратко време.

„Адмирации затова, че само след няколко месеца тренировки, си покрил квотите за участие в Световно първенство. Като бивш спортист знам, че това е реавносилно на много старания, труд и лишения“, посочи Иванов.

Той припомни, че откак е начело на Община „Марица“ акцентира много на спорта,  като инвестира в детски площадки, игрища и различни спортни съоръжения.

„Желая ти да си здрав, да нямаш спортни травми и достойно да представиш България. Сигурен съм, че ще се върнеш с медал и ще продължиш да прославяш името на Община „Марица“ и на Родината по целия свят“, подчерта кметът на Община „Марица“.

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 14 оценки
4.4/5 от 14 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?