3906

Скутаре запретна ръкави, разкрасяват пред домовете си

Жители на Скутаре запретнаха ръкави и се захванаха с разкрасяването на пространствата пред домовете си. Кметството в селото обяви конкурс "Цветовете на Скутаре" , като идеята е да превърне селото в по-красиво и приветливо място за живеене. 

"Целта ни е да поощрим населението да почиства и озеленява пространството пред дома си. Очакваните резултати от конкурса са повече зеленина, по-малко прах, по-красива околна среда, по-малко замърсяване", обясниха от кметството. 

Снимки на разкрасените пространства се публикуват на страницата на кметството в социалната мрежа. Там вече се появиха и първите фотоси на кандидати за наградите. 

Грижливо окосен райграс, засети свежи цветя и украса, се виждат от снимките на Катя Тодорова от селото. Пространството пред дома й буди възхита у всеки, който минава оттам. Тя е добрият пример, казаха от кметството. 

До 13 юли всеки,  който желае да участва, може да  публикува снимка на пространството пред дома си на страницата на кметството, и всеки може да хареса публикуваното. Победителят ще бъде определен на базата на най-много харесвания. Той ще бъде обявен на празника на селото, а за първите три места са осигурени награди - люлка за градината, градински чадър и градинска декорация.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?