49
Следвайте ни

Съдът потвърди спирането на биоцентралата в с. Труд

viber icon

Върховният административен съд със свое решение днес потвърди наложената от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив) принудителна административна мярка (ПАМ), с която през м. октомври миналата година беше спряна дейността на Централата за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници чрез индиректно използване на биомаса в село Труд, общ. Марица, област Пловдив.

С окончателното си решение ВАС отменя решението на Административен съд – Пазарджик и отхвърля жалбата на дружеството срещу наложената мярка. 

Най-тежката административна мярка беше наложена от екоинспекцията с цел предотвратяване негативното въздействие върху човешкото здраве поради разпространението на миризми от производствената дейност на предприятието и имаше широк обществен отзвук.  

Срокът на действие на ПАМ е до предприемане от страна на дружеството на  необходимите мерки да не бъдат допускани при никакви обстоятелства миризми и газови емисии от процесите на съхранение на суровини и течна фракция от ферментационния продукт и след потвърждение от министъра на здравеопазването, че липсва опасност за здравето на хората.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Внимание

Внимание

18.11.2021 | 19:01

Което не става с пари - става с много пари....

Отговори
4 0
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

18.11.2021 | 17:29

Колко трябва да си прост та да похарчиш купища пари и да построиш миризлива централа в границите на голямо село? Или свръх тъп, или свръх наглец, който наистина има хората за безгласни овце. Сега да се охарчи няколко милиона за да я премести на някое самотно място, та дано му дойде акълът в тиквата.

Отговори
11 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?