Следвайте ни

С новата спортна зала кметът Димитър Иванов осъществи дългогодишна мечта на поколения жители на с. Труд

viber icon

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов осъществи дългогодишната мечта на поколения  жители на с. Труд – да имат модерна и многофункционална спортна зала. Това бе всеобщото мнение на десетки хора от селото, дошли на откриването на новото бижу в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ навръх първия учебен ден 16-ти септември.

Кметът Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Петър Минков и Петко Чочев, кметът на с. Труд Красимир Минков, общинските съветници от с. Труд Александър Богданов и проф. Росен Димов, директорът на училището Тоня Коева и представител на фирмата-изпълнител „Ай Ди Ел“ ЕООД Михаил Иванов прерязаха лентата на новата придобивка на с. Труд.

Преди това тържествен водосвет бе отслужен от отец Милан и отец Кирил.

„Честита да е на всички новата сграда, от която имахме голяма необходимост и най-сетне това желание се изпълни. Благодарим на ръководството на община „Марица“. Нека бъдат успешни всичките им трудове“, пожела отец Кирил.

Димитър Иванов подчерта, че построяването на спортното съоръжение в с. Труд е най-голямата инвестиция за последните 4 години.

 „Днес с. Труд има двоен празник – старт на учебната година и откриването на новата зала – осъществена мечта на поколения местни жители. Тя е подарък за децата на с. Труд - нашето бъдеще, за нашата гордост - хандбалния клуб на селото,  завоювал десетки шампионски титли, за талантливите ни самодейци и за всички хора от с. Труд. Това е най-значимата и стойностна инвестиция през целия мандат“, посочи Иванов.

Той отбеляза, че залата стана факт само за 6 месеца, благодарение на усилията и решителните действия на управленския екип и Общинския съвет на община „Марица“.

„Благодаря за подкрепата на Общинския съвет в лицето на председателя му Гергана Трендафилова, на общинските съветници от с. Труд Александър Богданов, проф. Росен Димов и Здравко Митев, на предишния кмет на селото Николай Копринков и на сегашния - Красимир Минков. За разлика от предишните и някои от сегашните политици, които обещават светло бъдеще – ние действаме на момента, правим проекти по всички европейски норми и директиви, и ги изпълняваме“, категоричен бе кметът на община „Марица“.

Той допълни, че по изрично негово настояване и под прекия му контрол по време на строителството, фирмата изпълнител „Ай Ди Ел“ ЕООД е изградила залата в двора на ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ предсрочно - за 15-ти септември, а не както бе по договор – до 1-ви октомври.

За доказателство той показа светлоотразителна жилетка, на която с маркер е отбелязана датата на старта на строителството – 15-ти март тази година.

Кметът припомни, че в с. Труд е била построена изцяло нова сграда на яслата към ДГ „Бисер“, реновирани са всички общински постройки – читалището, кметството и училището, а сега е изградена и залата за спорт и физкултура, и набеляза основните акценти от строителната програма на селото през следващите 4 години.

„След два месеца ще бъде изграден паркинг пред новата спортна зала, ще се ремонтират улиците „Янтра“ и „Никола Петков“, а приоритет през следващия мандат ще бъде реконструкцията на улици и тротоари“, обеща Димитър Иванов и думите му бяха посрещнати с овации от присъстващите.

Кметът пръв отключи новата зала и покани жителите, които с огромно нетърпение и радостни възгласи влязоха да я разгледат.

„Това го мечтаем от наше време“, обясняваше възхитена възрастна жена.

„Прекрасна е“, ликуваха развълнувани хората от с. Труд.

И добавяха: “Да е жив и здрав кметът Димитър Иванов, защото без него само щяхме да мечтаем за тази зала“.

Най-доволни бяха 220-те ученици от училището, които с възторжени викове показаха бурното си одобрение за новото спортно съоръжение.

Сградата е с разгъната застроена площ от 1241 квадратни метра, тя е висока 8 метра и е с 350 седящи места. 

 

Никола Николов

Никола Николов

Редактор - marica.bg

Никола Николов е завършил Политология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работил е като Local SEO Specialist. Част е от екипа на вестник „Марица“ от 2018 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?