С новата спортна зала кметът Димитър Иванов осъществи дългогодишна мечта на поколения жители на с. Труд

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов осъществи дългогодишната мечта на поколения  жители на с. Труд – да имат модерна и многофункционална спортна зала. Това бе всеобщото мнение на десетки хора от селото, дошли на откриването на новото бижу в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ навръх първия учебен ден 16-ти септември.

Кметът Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Петър Минков и Петко Чочев, кметът на с. Труд Красимир Минков, общинските съветници от с. Труд Александър Богданов и проф. Росен Димов, директорът на училището Тоня Коева и представител на фирмата-изпълнител „Ай Ди Ел“ ЕООД Михаил Иванов прерязаха лентата на новата придобивка на с. Труд.

Преди това тържествен водосвет бе отслужен от отец Милан и отец Кирил.

„Честита да е на всички новата сграда, от която имахме голяма необходимост и най-сетне това желание се изпълни. Благодарим на ръководството на община „Марица“. Нека бъдат успешни всичките им трудове“, пожела отец Кирил.

Димитър Иванов подчерта, че построяването на спортното съоръжение в с. Труд е най-голямата инвестиция за последните 4 години.

 „Днес с. Труд има двоен празник – старт на учебната година и откриването на новата зала – осъществена мечта на поколения местни жители. Тя е подарък за децата на с. Труд - нашето бъдеще, за нашата гордост - хандбалния клуб на селото,  завоювал десетки шампионски титли, за талантливите ни самодейци и за всички хора от с. Труд. Това е най-значимата и стойностна инвестиция през целия мандат“, посочи Иванов.

Той отбеляза, че залата стана факт само за 6 месеца, благодарение на усилията и решителните действия на управленския екип и Общинския съвет на община „Марица“.

„Благодаря за подкрепата на Общинския съвет в лицето на председателя му Гергана Трендафилова, на общинските съветници от с. Труд Александър Богданов, проф. Росен Димов и Здравко Митев, на предишния кмет на селото Николай Копринков и на сегашния - Красимир Минков. За разлика от предишните и някои от сегашните политици, които обещават светло бъдеще – ние действаме на момента, правим проекти по всички европейски норми и директиви, и ги изпълняваме“, категоричен бе кметът на община „Марица“.

Той допълни, че по изрично негово настояване и под прекия му контрол по време на строителството, фирмата изпълнител „Ай Ди Ел“ ЕООД е изградила залата в двора на ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ предсрочно - за 15-ти септември, а не както бе по договор – до 1-ви октомври.

За доказателство той показа светлоотразителна жилетка, на която с маркер е отбелязана датата на старта на строителството – 15-ти март тази година.

Кметът припомни, че в с. Труд е била построена изцяло нова сграда на яслата към ДГ „Бисер“, реновирани са всички общински постройки – читалището, кметството и училището, а сега е изградена и залата за спорт и физкултура, и набеляза основните акценти от строителната програма на селото през следващите 4 години.

„След два месеца ще бъде изграден паркинг пред новата спортна зала, ще се ремонтират улиците „Янтра“ и „Никола Петков“, а приоритет през следващия мандат ще бъде реконструкцията на улици и тротоари“, обеща Димитър Иванов и думите му бяха посрещнати с овации от присъстващите.

Кметът пръв отключи новата зала и покани жителите, които с огромно нетърпение и радостни възгласи влязоха да я разгледат.

„Това го мечтаем от наше време“, обясняваше възхитена възрастна жена.

„Прекрасна е“, ликуваха развълнувани хората от с. Труд.

И добавяха: “Да е жив и здрав кметът Димитър Иванов, защото без него само щяхме да мечтаем за тази зала“.

Най-доволни бяха 220-те ученици от училището, които с възторжени викове показаха бурното си одобрение за новото спортно съоръжение.

Сградата е с разгъната застроена площ от 1241 квадратни метра, тя е висока 8 метра и е с 350 седящи места. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?