Следвайте ни

С европейски средства правят нова зона за отдих в с. Царацово

viber icon

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова, кметът на с. Царацово Димитър Петров и изпълнителният директор на СНЦ „МИГ – Община Марица“ Мария Гюзелева дадоха старт на изграждането на обществена зона за отдих в „Малкия парк“ в с. Царацово.

Средствата за проекта - 99 398 лв. , са отпуснати по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съфинансирана от  Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, чрез  Стратегията за местно развитие на СНЦ „МИГ-Община Марица“.

След водосвет, отслужен от отец Евгени, кметът на община „Марица“ Димитър Иванов посочи, че  благодарение на усилията и подкрепата от екипа на СНЦ „МИГ-Община Марица“, общината ще реализира поредният спечелен проект, чрез който още едно кътче от общината ще се превърне в зелен оазис.

 „Днес полагаме основите на значима инвестиция в едно от най-бързо развиващите се села в община „Марица“. Благодаря на моя екип и на екипа на СНЦ „МИГ-Община Марица“ за съдействието при подготовката на проекта. Той включва обособяването на алеи, изграждането на детска площадка със съоръжения за игра и пясъчник, беседка, чешма, къщичка за книги и барбекю. Зоната за отдих ще бъде заобиколена от велоалея, на която децата ще карат тротинетки, колела и ролери. Надявам се след финализирането на проекта, този красив парк да стане още по-привлекателно място за игра на малчуганите и предпочитан кът за почивка на по-възрастните жители“, заяви кметът на община „Марица“.

Той изрично подчерта, че няма да спази традицията, при която се разбива бутилка шампанско в багера, за да се запази здравето на децата, които ще продължат да играят в зелената площ, където ще е бъдещият парк.

Димитър Иванов отбеляза, че строителната дейност ще протича под прекия контрол на кмета на с. Царацово и поиска качествена и навременна работа от фирмата-изпълнител.

„Молбата ми към строителя е да бъде спазен срока, а работата да бъде свършена качествено. Възлагам на кмета на с. Царацово Димитър Петров да упражнява ежедневен контрол на обекта и да оказва съдействие на строителите при необходимост“, каза кметът на община „Марица“.

На събитието присъстваха и зам.-кметовете Гергана Титюкова и Анелия Симеонова, както и общинският съветник от с. Царацово Георги Разпопов.

Програма „Развитие на селските райони 2014 – 2020“, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони

Европейско финансиране:           84 488,42 лева

Национално финансиране:          14 909.72 лева

Обща стойност на проекта:      99 398.14 лева

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

лайняна лопата

лайняна лопата

09.07.2021 | 12:57

важно е Митето да се снима с лопатата, която ще го халоса някой ден ...! само паркове и градини ! и пълнене на джобове ! ей това ви изяде главите, и още не увирате ! няма канализация, няма асфалт - само прахоляци и мърсотия. нагли та дрънкате !

Отговори
1 0
Цапца-рапца

Цапца-рапца

30.06.2021 | 16:17

Защо да не откраднем някой лев! Селото е в окаяно състояни, водопровода е с етернитови тръби и аварира през ден. Повечето улици са като след бомбардировка, за тротоарите да не говорим, защото ги няма, прах и мръсотия до шия. Транспорта е поверен на наши хора, които се чувстват недосегаеми и в една маршрутка се тъпчат 30-40 човека, ако въобще благоволи да доийде. Обаче ние ще правим парк в парка, ще напвавим велоалея дълга поне 30 метра, едно барбекю и ще гушнем 100 бона. По принцип не са виновни те, виновни сме ние, че ги търпим!

Отговори
4 0
рогошлия

рогошлия

23.06.2021 | 11:50

Защо ваш репортер не посети село Рогош и да напише материал за мръсотията,която цари в центъра му. До големия магазин от години стои една "баничарка"която е пълна с кашони и не е мита откакто е спряла там,от другата страна на магазина е поставен жълт пластмасов контейнер също не мит с години и миришещ отвратително.За дупките пред магазина да не говорим.Бишият ресторант на РПК е в окаяно състояниес пораснали бурени и дървета около него,а зад ресторанта са разположени от години палети чували пълни с пелети за горене.Вятъра и дъжда са разкъсали чувалите и половината им съдържание е на тревата във вид на трици. Гълъбаря посещава селото само на митингите и за десет години са асфалтирани предизборно две улици и половина.не е направена нито една канализация или тротоар. Кметицата по цял ден седи и пуши цигари и никой не е я видял да обиколи поне центъра или селото.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?