Следвайте ни

Роми въртели гаража за нелегален тютюн в Бенковски

viber icon

Трима души от ромски произход са били задържани за нелегалната фабрика за тютюн, която полицията разби вчера по обяд в Бенковски, научи "Марица". Иззети са близо 2,7 т безакцизна стока и оборудване.  Гаражът, в който са открити чувалите с нарязана суровина за папироси, бил отдаден под наем от наследница на къщата, която живее в чужбина, разказаха местните. 

Никой от живеещите наблизо не е подозирал, че в гаража се е извършвала незаконна дейност. Единствено им направило впечатление , че от март месец в помещението започнали да влизат и излизат бусове. 

Една от версиите е, че в гаража само се е режел тютюнът, а след това той се е извозвал другаде. При обиска във вторник, когато полицаите отворили помещението, в него открили подредени чували с нарязана суровина, две машини за рязане на тютюн, а вътре всичко било пометено и подредено. 

Според местните не е изключено нарязаният тютюн да е пътувал за някоя от махалите в Пловдив, тъй като ромите, които въртели цеха в гаража не били местни. 

Наемането на гаражи, селскостопански постройки и други помещения в необитаеми къщи в селата край Пловдив се превръща в практика за лица, извършващи незаконна дейност. Те ги предпочитат все по-често поради това, че могат да останат незабелязани. Нарушителите на закона често държат помещенията по 2-3 месеца, а след това сменят мястото, за да не бъдат разкрити.  

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Furer

Furer

21.04.2021 | 14:32

Na sapun

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?