Следвайте ни

Президентът: Не коментирам решения на КС ВИДЕО

viber icon

"Не коментирам решенията на Конституционния съд. Там са компетентни хора и те решават". Това каза президентът  Румен Радев  след среща със служителите в авиобаза „Граф Игнатиево“. Коментарът беше по повод решението на Конституционният съд да допусне за разглеждане делото, образувано по поставени от главния прокурор Иван Гешев въпроси. Питанията на обвинител номер едно в държавата са за имунитета на президента. 
Решението беше гласувано с голямо  мнозинство. 

Румен Радев посочи, че оценява високо активността на прокуратурата да се бори с корупцията и битовата престъпност, но тя не можела да се води само с репресии сила на държавността. По думите му това било задача на  изпълнителната власт и трябвало да  се обърне внимание върху  обществени поръчки. 

След посещението си в авиобазата държавният глава не пропусна да похвали служителите в Граф Игнатиево за доброто изпълнение на служебните им задължения. "Въпреки че се инвестират средства в техника все още няма няма необходимото ниво на изправност. Това рефлектира върху бойните способности и безопасността на полетите", подчерта Радев. 

От думите му стана ясно още,  че е разговарял с президента на Гърция двете държави съвместно да охраняват въздушното пространство на Северна Македония. 

По време на посещението си в авиобазата, президентът отдаде почит пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг летци.

Снимки Наташа  Манева

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?