71

Президентът се възхити на най-добрите деца ездачи в Царацово

Президентът Румен Радев връчи отличия на най-добрите малки ездачи по време на прзничното честване на Тодоровден в конната база в пловдивското село Царацово. Държавният глава се наслади от първия ред на състезанието по прескачане на препятствия, в което се включиха общо 22 млади участници и демонстрираха завиден опит. 

Официалното честване започна в 11.30 часа с водосвет. След това Румен Радев отправи приветствие към участниците и гостите. В рамките на програмата бяха пресъздадени и обичаи за Тодоровден,  които президентът наблюдава с удоволствие. 

По време на официалното откриване, кметът на Община Марица Димитър Иванов каза:  За мен е чест и удоволствие да ви приветствам с добре дошли. Както повелява традицията, за осма поредна година, благодарение на конна база "Фригопан" и фамилия Ангелчеви, сме тук да споделим традицията. Благодаря на президента, че прие нашата покана да присъства на този ден в село Царацово. Искам да пожалая на всички присъстващи и на всички именици крепко здраве и много късмет".

Иванов връчи подарък на държавния глава - малка статуетка с емблемата на конната база и книга "Родното място на дядо Иван Арабаджията".  Гостите на празничното събитие, които бяха десетки, не пуснаха президента Румен Радев да си тръгне. Деца, техните родители, както и възрастни извиха опашка, за да си направят снимка с него. С усмивка държавният глава изпълни желанието на всеки един. 

снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?