44

Превръщат мочурище край с. Войсил в рибарник и място за отдих

Община Марица ще превърне мочурище край село Войсил в рибарник и приятно място за отдих. Парцелът се намира в местността „Старите лозя“, а инвестиционното намерение е внесено в РИОСВ-Пловдив за одобрение и предвижда изготвянето на ПУП.

„В селото няма дете без въдица. А каналите край селото ни са окупирани от рибари“, разказа пред "Марица" кметът на Войсил Стоян Черкезов. Той обясни, че идеята е общината да отдава съоръжението на концесия, като входът за деца ще бъде безплатен.

Мочурището не се използва за нищо, то е около 10 дка, като първоначалната идея е рибарникът да бъде около 7 дка, а пространството около него да се облагороди, да се изградят беседки и да се превърне в приятно място за отдих, коментира кметът на Войсил.

По думите на Черкезов селото му все повече се разраства. То се намира само на 16 км от Пловдив, а броят на младите семейства, които го избират като спокойно място да отгледат децата си, се увеличава.

Нямаме свободни парцели и къщи, всичко се изкупува на мига. Детската градина и училището са пълни с деца, даже предвиждаме строителството на нова забавачка, каза Черкезов.  

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?