Следвайте ни

Откриха първата в община „Марица“ детска площадка за безопасност на движението

viber icon

С много настроение, песни и танци на 1-ви юни бе открита първата в община „Марица“ площадка за безопасност на движението. Тя се намира в СУ „Васил Левски“ в село Маноле. В Деня на детето кметът на община „Марица“ Димитър Иванов преряза лентата, заедно с двама малчугани от училището. 

Директорът на СУ „Васил Левски“ Пенка Запрянова изказа признателност на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов за инвестицията.

„Днес празнуваме два празника – Деня на детето и откриването на площадката за безопасност на движението, която превърна двора на училището в уникат. Благодаря Ви г-н Иванов“, заяви Пенка Запрянова.

Отец Николай отслужи водосвет за новото съоръжение и честити Деня на детето на учениците.

„Бъдете щастливи, слушайте родителите и учителите си и преуспявайте в доброто, защото именно това ще ни спаси като народ и като нация“, пожела им свещеникът.

Кметът Димитър Иванов също приветства малчуганите по повод 1-ви юни.

„Мили деца, щастлив съм, че днес съм заедно с Вас и имам честта и възможността да Ви поздравя за Международния Ден на детето. Бъдете здрави, бъдете смели, уважавайте родителите и преподавателите си и се вслушвайте в техните думи. Запомнете, че всичко, което правим, го правим за Вас, защото много Ви обичаме! Честит празник!“, обърна се той към събралите се 260 ученици.

Кметът припомни веруюто, което от години е водещо за управлението на община „Марица“.

„Откриваме тази площадка за безопасност на движението на 1-ви юни, не само защото тя е посветена на децата, но и защото за ръководството на община „Марица“ няма нищо по-важно от щастието и усмивката на децата. Те са тези, които градят бъдещето на България“,  посочи Димитър Иванов.

Той заръча на заместниците си да осигурят и светофар за площадката, за да може малчуганите да научат правилата за движение в реална обстановка. 

После инспектор Ботьо Гергинов от „Пътна полиция“ - Пловдив, заедно с първокласниците, направи нагледна демонстрация на новата площадка за безопасност.

Съоръжението е с площ от 525 кв. м. и разполага с всички основни пътни знаци, както и с пешеходни пътеки. Отстрани са разчертани игри, на които най-малките могат да играят. Има и 3 вида кръстовища – Т-образно, кръгово и Х-образно, където децата се упражняват да пресичат безопасно улицата. Към площадката е маркирана алея за покриване на нормативите за бягане в часовете по физическо възпитание на учениците от всички възрастови групи.

На събитието присъстваха и председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, заместник-кметовете на община „Марица“ Анелия Симеонова и Николай Стаматов, както и кметът на с. Маноле Йордан Енев.

За Деня на детето бяха раздадени сокчета и лакомства на децата от 16-те детски градини в община „Марица“. Кметът Димитър Иванов честити празника на всяко от детските заведения със специален поздравителен адрес.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?