49

Остава в сила частичното бедствено положение в община „Марица“

Остава в сила частичното бедствено положение за селата Трилистник, Скутаре, Рогош и Маноле в община „Марица“, съобщи кметът Димитър Иванов. Най-тежко засегнато е с. Трилистник, което на 3-ти септември бе залято от река Стряма, заради скъсана дига край с. Калековец.  С помощта на тежка техника, огнеборци и доброволци евакуираха над 500 души от наводнените 120 къщи.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, който трети ден участва в спасителната операция в с. Трилистник, благодари на всички за помощта.

„На първо място искам да благодаря на смелите момчета от село Трилистник, които се отзоваха веднага, още в първите минути на бедствието и със земеделска техника, ремаркета и джипове успяха да евакуират стотици хора. Ще направя предложение до Общинския съвет те да бъдат наградени, защото помощта и подкрепата им в най-тежкия момент бе безценна“, посочи Димитър Иванов.

Той изказа признателност и на служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, както и на доброволците от Смолян и Велико Търново, които се включиха в спасителните дейности.

„Ще направя всичко по силите си за преодоляване на загубите от това унищожително бедствие“, категоричен е кметът на община „Марица“.

В момента екипи на ЕВН от КЕЦ Раковски възстановяват електрозахранването в селото. Предстои комисия да опише и да оцени щетите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?