Следвайте ни

Окончателно! РИОСВ запечата биоцентралата в Труд

viber icon

Биоцентралата в Труд окончателно спря работата си, а РИОСВ – Пловдив запечати днес когенератора й, съобщиха от там. 

Инспектори са отишли на място след получени сигнали от граждани за миризми. С тях е имало и представител на Регионалната здравна инспекция - Пловдив.

На място експертите констатираха, че централата вече е окончателно спряла дейността си по производство на електроенергия. От 5:00 часа тази сутрин когенераторът не работи и не се подава енергия към ел. мрежата. Това ще позволи още днес екоинспекторите да запечатат чрез пломбиране когенератора.

При проверката е установено и че боксовете, в които се съхранява силажът, са празни. В перколатната вана има минимално количество течност - смес от измивни и дъждовни води. Не е нарушена целостта на поставените в събота пломби на входовете към ферментаторите и крановете. Все още остатъчният биогаз се изгаря на факел.

Беше направен обход около обекта и на улици в кв. „Герена“ в присъствието на кмета на селото. При обследването на около 300-400 метра източно от площадката на биоцентралата се установи струпване на брикети от слама и различни суровини от растителен и животински произход - евентуален източник на неприятни миризми. В тази връзка РИОСВ – Пловдив вече алармира Държавен фонд „Земеделие“ за предприемане на действия по компетентност, допълниха от инспекцията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

До хаха

До хаха

06.11.2020 | 21:42

Ами чистете си тоалетните, де!

Отговори
3 1
Ивана Пенчева

Ивана Пенчева

06.11.2020 | 21:06

Браво РИОСВ!!! Все още имало читави институции!

Отговори
4 0
Трудчанин

Трудчанин

06.11.2020 | 21:04

Тези институции провалиха плановете на някои наши съселяни. Тцъ, тцъ, тцъ. Сега няма да има на чий гръб да си правят предизборната кампания. Дано някакво друго предприятие да почне да работи, че да има срещу какво да протестират.

Отговори
3 0
ХаХа

ХаХа

06.11.2020 | 18:06

Кви брикети, кви слами бе? Да не искате да кажете, че миризмите са от тях. Я си гледайте работата, от 5 години вони на лайна от централата!

Отговори
3 1
До ха ха

До ха ха

06.11.2020 | 21:41

Ами чистете ги тез външни тоалетни в селото, се!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?