Следвайте ни

Община "Марица" впечатли търговския аташе на САЩ

Кметът Димитър Иванов показа на Мигел Ернандес условията за инвестиции в индустриалната зона

viber icon

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и основателят на „Тракия икономическа зона“ Пламен Панчев се срещнаха с търговския аташе на Посолството на САЩ в България Мигел Ернандес. На срещата, която се състоя в офиса на "Тракия икономическа зона" в община „Марица“, присъстваха и изпълнителният директор на Американската търговска камара в България Петър Иванов и търговски сътрудници при посолството на САЩ. Визитата е по инициатива на Мигел Ернандес, а целта й е да се запознае с инвестициите и възможностите за бъдещи проекти в индустриална зона „Марица“.

Димитър Иванов грабна вниманието на търговския аташе на САЩ с примера, който даде, за да покаже експедитивността, с която работи администрацията му. „На единия ден завод на територията на индустриална зона „Марица“ подава документи в общината за изграждане на ново производство, а на следващия ден те са готови за стартиране на дейността“, посочи кметът.

Той допълни, че възходящото развитие на двете американски предприятия „Сенсата Технолоджис“ в с. Царацово и „Сокотаб“ в с. Радиново е образец за добро сътрудничество и партньорство и доказва, че община „Марица“ е подходящо място за бизнес.

Пламен Панчев обясни, че индустриална зона „Марица“ е не само притегателно място за чуждестранните инвеститори, но и еталон за интеграция на ромското население чрез проекти за професионално образование.

Търговският аташе покани кмета и основателя на „Тракия икономическа зона“ на форум в началото на април, на който ще бъде презентиран инвестиционният климат в САЩ. Ернандес остана очарован от първото си посещение в община „Марица“ и обеща съвсем скоро да дойде отново.


В знак на уважение Димитър Иванов подари на търговския аташе на САЩ плакет на община „Марица“ и вино, посветено на 30-годишния й юбилей.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?