49

Ново игрище с изкуствена трева радва децата на с. Бенковски

Димитър Иванов: Започваме да проектираме детска площадка в съседство

Ново спортно игрище с изкуствена трева бе открито в с Бенковски. Кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов и кметицата на селото Иванка Пачева прерязаха лентата, заедно с децата, които най-много се радваха на придобивката. След водосвета, отслужен от отец Георги, кметът подчерта, че днешният ден е празничен за с. Бенковски.

„На  днешния голям християнски празник - Успение Богородично по стар стил, откриваме нова спортна площадка. Тя е подарък за нашите младежи и деца, защото те са значението на живота ни, те са бъдещето на с. Бенковски, на Община „Марица“ и на България. Мили деца, пожелавам на всички Вас да се забавлявате и да спортувате, защото бъдещето на страната ни е във вашите ръце“, посочи Димитър Иванов.

Той обеща, че на празното пространство до спортното съоръжение ще бъде построена и детска площадка.

„Продължаваме да надграждаме това, което сме направили. В зоната до игрището ще изградим поливна система и  модерна детска площадка за най-малките жители на Община „Марица“, обяви Димитър Иванов и спечели ръкоплясканията на жителите на Бенковски.

Той допълни, че екипната и целенасочена работа са в основата на всички успехи на ръководството и администрацията на Община „Марица“.

„Благодаря на екипа и на МИГ – Община Марица, както и на строителя за качествената и навременно свършена работа. Благодаря на Господ, че ни дава здраве и сили да продължим заедно да градим светлото бъдеще на Община „Марица“, завърши приветствието си кметът сред аплодисментите на десетките жители на селото.

Игрището е със стандартни размери  - 40 на 20 квадратни метра. Оборудвано е с минифутболни врати и е обезопасено с 6-метрова ограда с мрежа. Монтирано е изкуствено осветление, което ще позволи площадката да се ползва и вечерта. Тя ще е със свободен достъп.

Площадката е изградена по Програма „Развитие на селските райони“, подкрепена е от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Договорът за проекта е сключен между Община „Марица“, МИГ – Община Марица и Държавен фонд „Земеделие“.

Първото подобно спортно съоръжение на територията на селищната система бе открито в с. Маноле още през миналия мандат, а вече селата Царацово, Калековец, Желязно, Граф Игнатиево и Бенковски, разполагат с игрища с изкуствена трева.

На събитието присъстваха заместник-кметът Гергана Титюкова, кметове на населени места и общински съветници, както и много доволни деца и родители.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Йок

Йок

28.08.2023 | 15:37

А като завали ще газим калта, за да стигнем до площадката, щото сме в крайните улици.

Отговори
2 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?