Следвайте ни

Нелегалната фабрика за цигари в Желязно - в склада на мъртвец ВИДЕО

viber icon

Нелегалната фабрика за цигари, която бе разбита снощи в с. Желязно, се е помещавала в земеделския склад на покойния Стамат от селото. Приживе мъжът ползвал навеса и имота си от близо половин декар, за да прибира поливните машини и инвентар, които използвал в земеделието. Според хора от селото след смъртта му имотът бил наследен от неговата дъщеря. Тя обаче рядко се вестявала в Желязно, живеела в Пловдив и, според запознати, отдавала склада под наем. 

Вчера жители на селото видели как дамата била докарана на място. Предполага се, че разследващите са се опитали да разберат от нея кои са лицата, наели имота и превърнали го в нелегална фабрика за папироси.  

В селото разказаха, че нелегалната фабрика, която бълвала цигари от марката "Марлборо", е работила повече от година. Някои обясняваха, че са виждали понякога в склада да влизат камиончета, а понякога и цели тирове. Никой обаче не предполагал какво се произвежда вътре. 

Складът се намира в края на селото, по пътя за Крислово, в близост няма къщи, а само краварник. 

"Работниците в цеха сто процента не са от селото, наемани са някъде отвън, ако имаше наши хора, досега щяха да са се раздрънкали и да се разчуе какво се майстори вътре", разказаха хора от Желязно. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Трябват промени

Трябват промени

08.10.2020 | 17:53

Когато е в ущърб на някой бизнеса, се дества бързо, но когато е за хората, каткто е обгазяването в Труд, били ги фара.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?