Следвайте ни

Наградиха наш огнеборец, спасил 10 деца

Новини от Пазарджик и региона

Огнеборец от Септември е сред наградените в 23-тата церемония „Пожарникар на годината“. Това е Венцислав Спасов, един от хората, спасили 10 деца през юли миналата година. Отличията бяха връчени от заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов.

Спасов е награден в раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност“. Мотивите за това са, че участва активно при потушаване на сложни и тежки пожари, както и в оказването на помощ при катастрофи. През лятото на 2017-та заедно с колегата си Запрян Пиперов от Белово той пренесе през бурните води на Чепинска река край Варвара 10 деца между 7 и 10-годишна възраст, заблудили се в Родопите след планински поход. Откроил се е с висок професионализъм и при гасенето на големите пожари във Ветрен и Аканджиево, също през лятото на миналата година.

Зам.-министър Балабанов е уверил, че Вътрешното министерство ще продължи да подкрепя усилията на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за подобряване условията на труд. По думите му, тази година предстои обновяване на още 22 сгради на пожарни служби.

*Снимка - архив МВР.

Дора Цветкова

Редактор

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?