49

Над 1000 доброволци се включиха в акцията по почистване на Община „Марица“

Над 1000 доброволци се включиха в акцията по почистване на община „Марица“ на 15 април. В инициативата взеха участие кметът Димитър Иванов, служители на администрацията, общински съветници, представители на кметства, читалища, ученици, учители и жители на 19-те населени места.

Почистени бяха паркови пространства, детски и спортни площадки, улична и пътна мрежа. В резултат на мащабната кампания бяха събрани и изнесени 4320 килограма битови отпадъци, 14 980 килограма растителни отпадъци, както и около 100 чувала разделно събрани отпадъци от хартия, картон и пластмаса.  

„Това е поредна акция по почистване на община „Марица“. Благодаря на всички, които се включиха в нея. Ще продължим да провеждаме подобни инициативи, за да направим по-чиста, зелена и приветлива общината, в която живеем“, коментира кметът Димитър Иванов.

Община Марица благодари за подкрепата на партньорите си: "Консорциум Чиста Марица" ДЗЗД, "КМД" ЕООД, "Екотрансфактор" ООД,  "РТК" ООД,  "Екобулпак България" АД и "Чиста Марица" ЕООД.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?