Следвайте ни

Минералните чешми в Хисаря текнаха, но...

viber icon

Кметът на Хисаря Пенка Ганева разреши отварянето на чешмите с минерална вода веднага след края на извънредното положение, както бе заявено в заповедта и от средата на март.

Гражданите вече могат да наливат минерална вода от трите водопийни павилиона – в парк „Момина сълза“ до Римските терми, и двата в парк „Момина баня“.

Работи и чешмата на така нареченото Очно изворче до термите.

Все още затворена остава най-посещаваната чешма на колонадата в парк „Момина сълза“. На улица „Иван Вазов“ пред нея се извършват ремонтни работи и достъпът до чешмата е затруднен.

Инж. Ганева обаче слага ред в ползването на минерална вода за питейни нужди от гражданите. Всеки може да налее там само по един съд – туба, бутилка, но с вместимост до 3.00 литра. Няма да се допуска стълпотворение на граждани с много на брой туби с голям обем. Кметът на Хисаря е категорична, че редът ще се спазва, тъй като освен видеонаблюдението, което работи, там ще има и охранители. 

Освен това тя е разпоредила на полицията патрулите да правят чести обходи и да контролират положението на чешмите.

 Глобата за нарушители започва от 500 лева, няма да се правят компромиси, заяви инж. Пенка Ганева.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?