Следвайте ни

Междусъседска война за отровен въздух в пловдивско село

viber icon

Въздухът на ул. “Ловджийска” в село Ягодово е силно отровен, свидетелства жителката на селото Людмила Николова. По думите й проблемът е причинен от комина на нейните съседи – семейство Мравкови, от който по цялата улица се разнася гъст, черен дим с миризма на изгоряло масло и пластмаса.  

 

Пред екип на “Марица”, младата жена заяви, че комшийската свада се влачи над 10 години. По нейна молба в Общината е назначена проверка, която е констатирала, че котелното съоръжение на съседите е незаконно.

 

През 2018 г. Людмила завежда и дело в Административния съд срещу постройката на Мравкови, в което също се установява, че котелното съоръжение не отговаря на нужните изисквания, но то все още не е премахнато.

 

До момента Людмила е подала сигнал към „Зелен телефон” на РИОСВ, които работят към случая, в отдел “Екология” на Община Родопи също е подадено заявление, както и към ХЕИ, от които не е получила съдействие.

 

Жителката на селото настоява за екологична и човешка отговорност от страна на съседите и компетентните институции. Предстои й среща и с общинския кмет Павел Михайлов. Вестник „Марица” продължава да следи случая. Очаквайте подробности.

снимка на автора

Кристина Гайдаджийска

Редактор-репортер - екип "Шоу"

Редактор   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Николай Мравков

Николай Мравков

28.01.2020 | 20:12

Защо сте написали само нейната лъжливи думи на тази госпожица.Нали и от мен получихте интервю , и бяхте поканени да видите дали това е вярно. Или това е поредният платен репортаж.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?