Следвайте ни

Кметът Димитър Иванов поздрави община Марица за 24 май

viber icon

Уважаеми преподаватели,

дейци на българската книжовност, просвета и култура,

скъпи ученици и жители на община „Марица“,

За мен е чест да Ви поздравя с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

24 май е най-светлата и съкровена дата в историята ни, която ни изпълва с гордост и самочувствие. На този най-български празник ние се прекланяме пред великото дело на братята Кирил и Методий, благодарение на което народът ни е успял да съхрани през вековете националната си идентичност.

С вечния химн на българската просвета „Върви народе, възродени“ отдаваме заслужена почит на славянските просветители и създатели на първата българска азбука, защото езикът, писмеността, науката и културата са тези, които ни сплотяват и запазват духовността ни.

На учениците пожелавам да обичат своя език и да се стремят към все повече знания, защото те са не само прозорци към света, но и път към реализация в живота!

На всички преподаватели желая да продължават с вяра, любов и търпение да образоват децата ни и да бъдат възнаградени за неуморния си и упорит труд с радостта от техните постижения! Нека творческият Ви устрем, волята и куражът никога не Ви напускат, нека се увенчае с успех благородната Ви мисия – да възпитавате във възрожденски дух и добродетели поколения българи,  да им дадете силен тласък в живота, така че те с упование, смелост и достойнство да преследват мечтите си!

Честит празник!

Кмет на Община „Марица“ Димитър Иванов

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?