71

Кметът Димитър Иванов почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и кметът на с. Войводиново Димитър Тосев поднесоха венци и цветя пред паметника на големия поет-революционер Христо Ботев в селото. 

Иванов припомни великото дело на Ботев и призова да следваме неговите завети.

„Днес почитаме 146 години от подвига на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Да помним героизма на тези истински родолюбци, дали живота си, за да ни има днес и да следваме техния светъл пример“,  подчерта в словото си кметът на община „Марица“.

Той посочи, че единствената кауза, която може да ни обедини в тези размирни времена, е България.

„Христо Ботев е емблема на патриотизма, смелостта и саможертвата. Нека да пазим чисти идеалите му и да се обединим в името на това да направим България силна и велика. Думите на поета-революционер „Българският народ не е в гроба на своето минало, а в люлката на своето бъдеще“, са актуални и днес. Да сведем глави пред героизма на Ботев и всички, дали живота си в името на Отечеството. Да живее България“, завърши Димитър Иванов.

Децата от ДГ „Ралица“ и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Войводиново, запасни офицери, жители и гости на селото също поднесоха венци и цветя и се поклониха пред паметника на Христо Ботев. Тържеството завърши с изпълнение на „Моя страна, моя България“ от всички присъстващи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?