49
Следвайте ни

Кметът Димитър Иванов изпрати поздравителен адрес за Деня на народните будители

viber icon

С поздравителен адрес до всички 13  училища, 16 детски градини и 19 читалища кметът на община „Марица“ Димитър Иванов честити на учители, културни дейци, книжовници и просветители един от най-значимите български празници - Деня на народните будители. 

„1-ви ноември е празник на националното ни самочувствие, на българския борчески дух и урок затова как се обича България. Днес отдаваме почит на всички ярки имена, белязали българската история, култура и образование“, се казва в текста на поздравлението.

Димитър Иванов отбелязва, че училищните, читалищните, културните и просветните  дейци са стожерите на богатото ни наследство и духовност, които съхраняват националната ни идентичност и разпространяват знанието, мъдростта и традициите.

„Уверен съм във възможностите Ви да предавате на младите вярата, да ги учите на ценностите, които осмислят човешкия живот, да им показвате правилната посока за професионално и нравствено израстване“, обръща се кметът на община „Марица“ към съвременните будители на България.

Той подчертава, че несломимият български дух е съхранен през вековете, благодарение на труда, усилията и заслугите на книжовници, просветители, училищни и читалищни деятели и им пожелава да продължават делото на предшествениците си.

“Бъдете здрави и вдъхновени! Пазете и надграждайте делото на българските просветители, за да растат горди децата ни, за да я има България“, пожелава Димитър Иванов на културните и просветни дейци.

Кметът на община „Марица“ подари на децата от всички детски градини образователни театрални представления на различни теми, като безопасност на движението, есенен празник и екология. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?