Следвайте ни

Кмет и зам осигуряват с лични средства топлото в забавачка 

viber icon

Борсата в Първенец, представлявана от „Родопи -95” АД, ще дари 1 тон пелети, за да се подсигури топлото за следващите 10 дни в забавачката в Марково.

Кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов и заместникът му Владимир Маринов пък ще осигурят с лични средства отопление за децата в Брестник. Дотам се стигна, след като стана ясно, че предишното ръководство на общината не е провело обществена поръчка за доставката на горива и детските градини и училищата в общината са на косъм да останат на студено. При кмета вече валят молби от директорите.  От Цалапица са заявили, че са им нужни 4000 литра дизелово гориво, за да се подсигури топлина на учениците. 

 

„В момента, в който разбрах, се разпоредих да бъде направена веднага поръчка за горива, тъй като няма време. Има опасност детските градини и училищата да останат без отопление, което аз няма да допусна”, каза кметът Михайлов. Той обясни, че няма как поръчките да се проточат във времето, тъй като са пуснати през Стоковата борса. Още две са обявените обществени поръчки  – за доставка на бензин и прането в детските градини. 

 

Междувременно стана ясно, че Михайлов е разпоредил на администрацията да му представи списък с обществените поръчки, които действат в момента, и тези, които не са направени. Според него провеждането на конкурса за осигуряването на горива за отопление е трябвало да стане още при приключването на отоплителния сезон през април.  

 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?