Следвайте ни

Класна стая на открито за патронния празник на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Първенец

viber icon

Зелена класна стая  радва децата на село Първенец. Тя беше открита официално днес, когато учебното заведение чества своя патронен празник – Денят на Светите равноапостоли  Кирил и Методий. На тържеството присъстваха  кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и кметът на селото Ренета Плевнелиева.  

Класната стая на открито се намира в двора на училището  и е изпълнена по най-съвременни изисквания. Тя ще се ползва предимно от учениците от начален курс на обучение. 

„Поздравления за поредната инициатива, с която зарадвахте жителите и най-вече учениците в селото! Дерзайте и продължавайте с добрите си дела!”, каза в приветствието си кметът Михайлов. 

Зелената класна стая е изградена с помощта на неправителствената организация „България за нас”. Идеята е децата да могат да прекарват повече време на открито, като част от учебните занятия са изнесени навън. 

Дворът на учебното заведение е преобразен с нови пейки, кошчета и освежени зони за игри.

Празникът продължи с изложба от детски рисунки,  песни и много забавни игри.  

Днес патронен празник честват пет училища на територията на Община Родопи . Това са заведенията в Първенец, Марково , Устина, Браниполе и село Кадиево. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?