Следвайте ни

Жители на Труд: Не можем да си отворим прозорците, обгазяват ни!

viber icon

Жители на едно от най-големите села край Пловдив -Труд, се оплакаха, че са обгазявани и усещат миризма, подобна на метан. Сигналът бе подаден в редакцията на "Марица" от Запрян Копринков и съпругата му Станка.

От началото на лятото е някакъв ад, не можем да си отворим прозорците, особено вечер. Идва на талази, но не е от затворената биоцентрала в селото, разказа Станка Копринкова. Тя обясни, че недоволството в селото расте и местните заплашват да излязат на протест.

Неприятната миризма се усещала от другата страна на линията, в района на новото отклонение за село Строево. 

Миналата седмица дойдоха хора при мен и се оплакаха от неприятната миризма. Отидох на място, за да проверя, но не усетих нищо подобно, коментира пред "Марица" Красимир Минков, кмет на село Труд. Той обясни, че все още са в процес на търсене на източника. В района не се сещам да има индустриален източник, който да работи с метан или пък да излъчва подобна миризма, обясни Минков.  

Оказва се, че девет месеца след затварянето на биоцентралата в Труд жители на селото продължават да се жалват от носеща се неприятна миризма. Съоръжението, което произвеждаше ток от биомаса, бе спряно с намесата на тогавашния областен управител Дани Каназирева в защита на обществения интерес. 

Така възниква въпросът как и защо един бизнес бе затворен? Ами, ако миризмата тогава, е била от друг източник, а не от биоцентралата, както стана ясно, че на местните продължава да им мирише и след затварянето й през октомври.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Педераска държава

Педераска държава

29.07.2021 | 19:16

Тва е педераска държава - единица хора печелят милиони и милиарди като жертват здравето на хората. Правят се централи за био тор и био енергия във всяко второ село. Освен затворената централа в Труд, в съседните села Строево и Цалапица има такива. В Черноземен има още една. В пловдивско сигурно са 20-30 такива централи, които тровят местното население!

Отговори
2 0
Тото

Тото

29.07.2021 | 14:31

В този квартал централа за био газ се осеша слабо но в квартала има автобояджийски работилници и други подобни фирми които работят след 17 часа.Кмета е запознат работи по ваптоса но няма ефект . Село Труд се превърна в индостроялна зона.

Отговори
0 0
Скункс

Скункс

29.07.2021 | 13:10

На тия от Труд все им мирише. Къпете се, бе!

Отговори
5 4
Екото

Екото

29.07.2021 | 12:13

Нали миришеше от биоцентралата, дето Каназирева е затвори "в името на обществения интерес". Сега пак им мирише. Сякаш на бабите им не е миришело преди 60 години, когато гледаха прасетата и овцете в задния двор и се къпеха в от неделя на неделя.

Отговори
5 5
Стр.

Стр.

29.07.2021 | 10:51

Гледайте след 7:45 мин. Още от кога е повдигнат въпроса и решение няма. :(

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?