49

Два хандбални отбора от с. Труд - с награди от кмета Димитър Иванов за успешно представяне

Кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов награди с парични премии момчетата до 11 г. от  Хандбален клуб „Труд“ и мъжкия представителен отбор на селото за успешното им представяне по време на сезона. Кметът поздрави представителите на двата тима, които гостуваха в кабинета му, за да покажат трофеите си.

„Село Труд надминава много от градовете по спортни постижения. Сигурен съм, че името му ще стане известно в цяла България и в чужбина, заради добрата традиция и многобройните успехи на хандбалистите от с. Труд“, подчерта Димитър Иванов.

Момчетата до 11 години завършиха четвърти в България след оспорван мач със Спартак (Варна). Те бяха класирани и сред 12-те най-добри отбора на дъжавното първенство, а в зонална група „Тракия“ победиха съперниците си от градовете Ловеч и Гоце Делчев.

Мъжкият представителен отбор на с. Труд пък не допусна нито една загуба и стана шампион на „Б“ Републиканска хандбална група. Към колекцията си от победи тимът прибави и 4-то място на държавното първенство по плажен хандбал и 3-то място на международен турнир Nesebar beach cup.

Димитър Иванов изказа благодарност към спортистите за усилията, вложени през годините.

„Благодаря Ви затова, че прославяте името на с. Труд и Община „Марица“. Вярвам във Вас и знам, че един ден ще се гордеем с Вашите постижения не само в страната, но и по света.  Продължавайте да бъдете упорити, дисциплинирани и да полагате много труд, защото това е пътят към победата“, пожела той на спортистите.

Капитанът Христо Ангелов и треньорите на отбора Николай Нейчев и Димитър Танев изказаха признателност на Димитър Иванов и екипа му, затова, че винаги са подкрепяли клуба и спорта в Община „Марица“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?