Следвайте ни

Дърво за всяко бебе в Строево

viber icon

Село Строево е на път да се сдобие с "Гора на новородените". На последната сесия на местния парламент в Община "Марица" бе гласувана сумата от 3000 лв. Тя ще се използва за проектирането и реализирането на проекта. Гласуването мина единодушно, като нямаше нито един глас  „против“ или „въздържал се“. 

Проектът "Гора на новородените" предвижда на предварително избрано място в близост до село Строево да бъдат засаждани дървета, всеки път, когато в Строево се роди дете. На конкретното дърво ще бъдат гравирани инициалите и датата на раждане на детето. Идеята е родителите да дарят дърво или да се включат в засаждането на своето „семейно дръвче“. Първото засаждане ще бъде направено през пролетта, като всеки, който има дете до 16 -годишна възраст може да дари или засади дръвче за своето дете. След това всяка пролет и есен ще бъдат засаждани толкова дръвчета, колкото деца са се родили. Крайната визия на проекта е красив парк с алеи, пейки и кошчета, който да бъде едно привлекателно място за отдих и разходка.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?