Следвайте ни

Дойнов заведе датския посланик на Аневското кале

Подари на Сьорен Якобсен портрет на Иван Вазов и луксозно издание на романа „Под игото“

viber icon

Кметът на Сопот Деян Дойнов изкачи посланика на Дания до Аневското кале. От средновековната българска крепост в царството на Войсил и Смилец от Втората българска държава  те се насладиха на невероятната гледка на Стремската долина.  До сърцето на крепостта заедно с Дойнов  и Негово Превъзходителство Сьорен Якобсен стигнаха  още кметът на Анево Николай Николов, експерти от общината и още седмина членове на посолството на Дания у нас.  

„Днес мой гост в община Сопот беше посланикът на Кралство Дания в България Негово Превъзходителство Сьорен Якобсен! Заедно обсъдихме приоритетите, предизвикателствата и целите пред общината ни, а също така и нашето бъдещо съвместно партньорство и сътрудничество за развитието и просперитета на град Сопот и село Анево!“, написа в личния си профил във Фейсбук Деян Дойнов час след приключването на визитата на дипломата. Дойнов оценява това посещение като основа на бъдещо сътрудничество. Една от най-вероятните му прояви ще бъде побратимяване на Сопот със сходен по население и дух град в Дания.  

Кметът на Сопот заведе  Негово Превъзходителство Сьорен  Якобсен в къща-музей „Иван Вазов“, където директорката  Борислава Петрова запозна госта с живота и творчество на Патриарха на българската литература. Разходката продължи до Радиното училище, метоха, Етнографския комплекс „Сопотски еснаф“. В църквата „Св. св. Петър и Павел“ и след това в общината към делегацията се присъдени архиерейският наместник на Карловската духовна околия отец Марко Тодоров.

Дойнов изпрати посланика с пожелание първата среща да бъде последвана от сътрудничество в областта на културата, туризма и бизнеса. Той подари на Сьорен Якобсен портрет на Иван Вазов  и луксозно издание на романа „Под игото“.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?