1939

Димитър Иванов с поздрав по случай 24 май

Кметът на община "Марица" Димитър Иванов уважи празника на българската просвета и култура. Ето поздрава му по случай 24 май:
 

"Уважаеми дейци на образованието, науката, просветата, културата и изкуството, преподаватели и ученици,

Скъпи жители на община „Марица“,

В историята на всяка нация има една дата, която изиграва решаваща роля за съдбата й и предопределя бъдещето й. Безспорно този ден за България е 24 май - най-светлият празник, дал на народа ни азбуката и писменото слово.

Днес отдаваме почит на делото на създателите на славянската азбука светите братя Кирил и Методий, както и на всички съвременни просветители.

Духовното израстване на всеки започва с първата научена буква, с първата изписана дума и първата прочетена книга. Езикът, науката и културата ни обединяват и ни обогатяват, те са символ на гордост и национално самочувствие. 

Вярата, писмеността и силата на българския дух са помогнали на народа ни да оцелее през вековете, а стремежът към усъвършенстване чрез силата на знанието, е съхранил и продължава да пази българските традиции - извор на вдъхновение за много поколения. 

Приемете най-искрените ми поздравления по повод 24 май – ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Кмет на община „Марица“

Димитър Иванов"

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Рогошлия

Рогошлия

25.05.2022 | 10:58

Кмете в този сайт не съм прчел една критична статия за община "Марица"Всичко е наред,нали,а минал ли си да видиш,че в Рогош скриха пейките пред кметството и хората няма къде да седнат,защото правели мого боклук.Площадчето е по-голо от поляна на къра.

Отговори
1 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?