71

Децата на Община „Марица“ отново станаха шампиони

Кметът Димитър Иванов посрещна шампионите на Община „Марица“, завоювали златни медали на Държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе. Илия Петров на 15 години от с. Крислово и Симеон Мъсков на 16 години от с. Костиево разказаха за успешното си представяне на турнира, докато гостуваха в кабинета му.  И двамата състезатели учат в СУ „Васил Левски“ в Пловдив и тренират при Борислав Налбантов.

Илия Петров е републикански шампион в категория до 81 килограма, във възрастова група кадети до 15 години. Той е спечелил титлата, след като е вдигнал 74 килограма на изхвърляне и 90 килограма – на изтласквавне. В състезанието са участвали над 150 души, а в категорията си е успял да пребори 2-ма свои съперници.

 

Симеон Мъсков от с. Костиево е републикански шампион в категория до 102 килограма, във възрастова група кадети до 17 години. Той е грабнал златния медал, като е изхвърлил 101 килограма и е тласнал 120 килограма. Интересното е, че от 2018 до 2021 г. Мъсков е бил и републикански шампион по кану-каяк.

 „Беше трудно и напрегнато, но ние тренирахме здраво, така че бяхме добре подготвени и затова спечелихме. Искрено благодарим на треньора за усилията, които е положил, за да постигнем тези спортни върхове и да надграждаме“, споделиха победителите.

Иванов, който връчи парична премия на състезателите, представили достойно Община „Марица“, ги посъветва да наблягат не само на спорта, но и на учението, защото това е най-краткият път към успешната реализация.

„Като бивш спортист знам по себе си, че спортът възпитава и учи на дисциплина, отговорност и уважение към всички. Пожелавам Ви от сърце здраве и да спечелите още много шампионски титли, включително и на световно ниво.  Желая Ви да продължите да прославяте  името на Община „Марица“ и на Родината ни. Вие сте бъдещето на България“, обърна се към спортистите кметът на Община „Марица“.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?