Следвайте ни

Доц. Димо Димов: Брестовица е пример за бързо справяне с огнището на зараза

viber icon

Оптимизмът, който ни дава днешната  работа, е че успяваме много бързо да локализираме огнищата и предприетите мерки водят до много бързо потушаване, това отчетоха от Националния щаб за борба с коронавируса тази сутрин.

Доцент Димо Димов даде за пример Пловдивска област и село Брестовица, където преди дни бе открито огнище на болестта, но от вчерашния ден няма констатирани нови огнища на зараза.

Можем да споменем и редица други примери, когато възникваха отделни огнища, въведоха се ограничителни мерки и резултатът, който постигнахме, ни дава оптимизъм, че успяваме да ги ограничим и да ги потушим, подчерта доц. Димов. 

За изминалото денонощие са изследвани 1465 проби, от тях 69 са с положителен резултат. Те са разпределени в 12 бласти. В София и София област случаите са 14, толкова са в Пазарджик, в Благоевград- 8 , Ямбол-8, Кюстенди и Видин по 7, Хасково -5, Бургас -1. Плевен, Смолян и Стара Загора по 1 случай. Сливен случаите са 2. 

Четири нови случая на зразени деца, на възраст между 2 и 15 г., са установени.

Починали са трима мъже.

Продължава таргетното изследване в домовете за стари хора. Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Славчо Ковачев

Славчо Ковачев

08.05.2020 | 03:36

Не ние хората хората от брестовица се справихме с този вирус Ние исползваме най голямата ваксина Кръвта на Исус нека слава да бъде на името му

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?